MAY & JUNE x KARWEI: PLUK JE GELUK 

VOOR KARWEI MAAKT JUDITH EEN VIDEOSERIE OVER PLUKTUINIEREN: PLUK JE GELUK. VAN ZAAIEN TOT VERSPENEN EN VAN JE TUIN VERGROENEN TOT EEN BOS BLOEMEN PLUKKEN - HET KOMT ALLEMAAL VOORBIJ. JUDITH KRIJGT HULP VAN TANJA VAN HOOGDALEM (BEKEND VAN O.A. EIGEN HUIS & TUIN), DIE ALLERLEI DIY'S MAAKT DIE JUDITH WEER GEBRUIKT IN DE TUIN. ZO MAAKT TANJA IN DE EERSTE AFLEVERING EEN KOUDE KAS OM TE KUNNEN VOORZAAIEN. WAT MEER WETEN OVER PLUK JE GELUK? JUDITH DEELT GRAAG WAT LEUKE ACHTERGRONDVERHALEN MET JE!

'Afgelopen zomer kreeg ik een melding op mijn Instagram account: Karwei volgt je nu. Ik vond het vooral grappig, en stiekem dacht ik dat het waarschijnlijk per ongeluk was gegaan. Ik postte het in stories voor mijn toen (ik denk) 2000 volgers met 'kijk, ik ben beroemd, check'. Geintje natuurlijk... Tot ik de volgende dag een telefoontje kreeg van, verrassing, de brandmanager van Karwei. Geen geintje meer! Dat volgen was dus heel bewust geweest, en ze waren heel enthousiast over mijn werk, zo enthousiast dat ze benieuwd waren of ik misschien video's voor ze wilde maken. Surprise! Na meerdere meetings ontwikkelden we een leuk concept. Ik vond het belangrijk dat ik mezelf zou kunnen zijn in die video's, en dus ook hoe ik denk over tuinieren (zo groen mogelijk, hergebruiken van materialen, geen standaard dingen). Ik denk dat we dat goed voor elkaar hebben gekregen-- natuurlijk moet ik een ambassadeur zijn voor de Karwei producten en stijl, maar tegelijkertijd vinden zij het weer waardevol dat ik zo'n duurzame insteek heb wat de tuin betreft. 

In 7 afleveringen neem ik je mee de tuin in, door twee seizoen heen, de lente en de zomer. We gaan bloemen zaaien, jonge plantjes uitplanten in de tuin, en uiteindelijk natuurlijk heel veel bloemen plukken. Daarnaast geef ik je allerlei tips voor het verduurzamen en vergroenen van je tuin én gaat Tanja dus allemaal prachtige dingen maken die we in de tuin kunnen gebruiken. Elke aflevering duurt tussen de 5 en 10 minuten, niet zo lang dus, maar in die paar minuten geven we je hopelijk enorm veel inspiratie en motivatie om de tuin in te gaan! De sfeer van de video's is echt heel fijn, daar ga je heel blij van worden.'

WIL JE NOG MEER LEREN OVER TUINIEREN? MAY & JUNE HELPT JE VERDER!

MASTERCLASS GARDEN DESIGN
MASTERCLASS GARDEN DESIGN
MASTERCLASS GARDEN DESIGN
MASTERCLASS GARDEN DESIGN
MASTERCLASS GARDEN DESIGN
MASTERCLASS GARDEN DESIGN

MASTERCLASS GARDEN DESIGN

€49,95

Wil je leren hoe je zelf een natuurlijke en bloemrijke tuin ontwerpt én aanplant? Dit lespakket leert je in 4 modules hoe je een moodboard maakt, je tuin opmeet, vormen, lijnen en materialen inzet, en een ontwerp en beplantingsplan maakt. Je ontvangt per post een compleet pakket, met een lesboek en tools om een plattegrond van je tuin te maken, en met een link naar een aantal video's en downloads. Hierna kun je zelf aan de slag met het ontwerpen van je eigen tuin!

Deze masterclass is voor:

+ Mensen die van bloemen houden en graag een weelderige tuin willen die goed in elkaar steekt
+ Creatievelingen die meer willen leren over de basisprincipes van tuinontwerp
+ Mensen die het budget niet hebben om een ontwerper in te huren maar wél een heel bijzondere en unieke tuin willen
+ Tuinierders die actief een bijdrage willen leveren aan het milieu in hun tuin

Het lesboek bestaat uit vier onderdelen: inspiratie, ontwerpen, duurzaamheid en beplanting. Het is een tipje van de ijsberg en uiteraard verre van een opleiding, maar ik geloof dat ik je met deze lesmethode de tools en concrete handvaten kan geven die je nodig hebt om zelf een mooie tuin te bedenken die ánders is. Geen standaard rijtjestuinen, maar buitenruimtes die weelderig, natuurlijk, levendig en uniek zijn - meer dan een verlenging van je huis met slechts een grote loungeset en een barbecue. 

---

In het lesboek komen bijvoorbeeld de volgende vragen aan bod:

+ Waar vind ik inspiratie?
+ Hoe kies ik een stijl of sfeer die ik mooi vind?
+ Welke informatie heb ik nodig voor ik kan gaan schetsen?
+ Hoe maak ik een tekening op schaal?
+ Wat maakt een ontwerp spannend?
+ Welke rol spelen kleuren, materialen en texturen?
+ Wat maakt een tuin duurzaam?
+ Hoe bevorder ik biodiversiteit in mijn tuin?
+ Welk belang hebben bomen en heesters?
+ Hoe kies ik beplanting die elkaar in bloei opvolgen?
+ Hoe voer ik mijn ontwerp uit?

Naast het lesboek dat je per post ontvangt, dat vol staat met toegankelijke theorie en opdrachten, ontvang je ook een aantal video's waarin ik de theorie verder toelicht. In één van de video's laat ik je bijvoorbeeld zien hoe ik een tuin opmeet en dit vervolgens in een tekening omzet. 

Nog even op een rijtje wat je ontvangt:
+ Het lesboek (ruim 50 pagina's, op gerecycled papier gedrukt)
+ Een MAY & JUNE bewaarmap voor al je knipsels en tekeningen
+ Een schaalliniaal om te gebruiken voor je schets
+ Een link naar 5 video's met meer uitleg van de theorie
+ Werkbestanden voor een survey in Indesign, Word en Pages

+ Icoontjes om te gebruiken in je beplantingsplan

BONUS
+ Gratis e-book over BLOEMBOLLEN
+ 10% korting op workshops en e-books in 2021

Klik hier voor de inlogpagina voor de masterclass cursisten.

meer informatie
Liquid error (sections/pf-9eecc22f.liquid line 107): product form must be given a product

EEN GROENE TUIN IS EASY PEASY MET DEZE KANT-EN-KLAAR ONTWERPEN EN BEPLANTINGSPLANNEN.

TUINONTWERP CRANBORNE ~ 2-ONDER-1 KAP FAMILIETUIN
TUINONTWERP CRANBORNE ~ 2-ONDER-1 KAP FAMILIETUIN
TUINONTWERP CRANBORNE ~ 2-ONDER-1 KAP FAMILIETUIN
TUINONTWERP CRANBORNE ~ 2-ONDER-1 KAP FAMILIETUIN
TUINONTWERP CRANBORNE ~ 2-ONDER-1 KAP FAMILIETUIN
TUINONTWERP CRANBORNE ~ 2-ONDER-1 KAP FAMILIETUIN
TUINONTWERP CRANBORNE ~ 2-ONDER-1 KAP FAMILIETUIN
TUINONTWERP CRANBORNE ~ 2-ONDER-1 KAP FAMILIETUIN
TUINONTWERP CRANBORNE ~ 2-ONDER-1 KAP FAMILIETUIN
TUINONTWERP CRANBORNE ~ 2-ONDER-1 KAP FAMILIETUIN

TUINONTWERP CRANBORNE ~ 2-ONDER-1 KAP FAMILIETUIN

€300,00

Klaar om je tuin te transformeren? Of om een tuin aan te leggen bij een nieuw huis? Wij hebben al onze passie en kennis gelegd in een aantal kant-en-klare tuinontwerpen die aan de meest voorkomende wensen voldoen. De tuinontwerpen zijn de makkelijkste route naar een natuurlijke en bloemrijke tuin die perfect aansluit bij jouw visie - en dat voor een fractie van de prijs van een ontwerp traject. Combineer het ontwerp naar keuze met een beplantingsplan dat precies aansluit op de zonligging en het type bodem van jouw tuin, en je bent klaar om aan de slag te kunnen (of iemand voor jou). 

Bekijk dit tuinontwerp hier in 3D en loop door je toekomstige tuin!

Bij aanschaf van een kant-en-klaar tuinontwerp ontvang je de volgende producten:

+ Ingekleurd tuinontwerp
+ Technische tekening met alle afmetingen, omschrijvingen en materialen
+ Beplantingsplan naar keuze met beplanting en bomen
+ Moodboard ontwerp + moodboard beplantingsplan
+ Planting guide met instructies en onderhoudsadviezen voor alle beplanting en bomen 
+ MAY & JUNE bewaarmap  

Het kant-en-klaar tuinontwerp met beplantingsplan heeft een levertijd van ca. 7 dagen en wordt gratis verzonden!

Over tuinontwerp Cranborne
CRANBORNE is een tuinontwerp voor een 2-onder-1 kap huis met een tuin van circa 10 bij 10 meter. Met een houten terras aan huis en een zwarte pergola boven een deel daarvan begin je direct goed - het oogt een beetje Scandinavisch, zeker in combinatie met het grind en de tegels en keien. Rondom het houten terras hebben we een paar kleine borders geplaatst zodat je je midden tussen de planten bevindt. En geen tafel op tegels, maar midden in het gazon! Een boom ernaast (zoals bijvoorbeeld een oude appelboom) geeft schaduw én sfeer. 

Dit ontwerp combineert rechte en ronde lijnen op zo'n manier dat het allemaal heel geordend aanvoelt maar óók knus en gezellig. Achterin de tuin vind je nog een zithoekje voor een boek of een wijntje. Lichtjes erboven, bloemetjes aan je zijde - heerlijk. Aan eventuele kinderen is ook gedacht: een houten pergola waar een schommel aan kan hangen en het gazon geeft ook de ruimte om rond te rennen. 

Achterin de tuin is nog ruimte voor een schuur, en het pad dat daar naartoe leidt is aan beide kanten geflankeerd door beplanting. Waarom? Omdat het zo knus is als je je een beetje langs de bloemen moet wurmen. 

Kies het juiste beplantingsplan voor bij het tuinontwerp
Bij je kant-en-klaar tuinontwerp kies je een beplantingsplan uit de to go-collectie. Deze selecteer je op basis van jouw zonligging en type bodem. Klik hier om uitgebreide informatie over alle beplantingsplannen te bekijken. De prijs voor het gekozen beplantingsplan voor alle borders en opties voor alle bomen en struiken is bij je kant-en-klare tuinontwerp inbegrepen. Je geeft het beplantingsplan naar keuze aan boven het winkelmandje op deze pagina. 

Aanpassingen
Wil je je ontwerp laten aanpassen naar de maten van je tuin? Dat kan! Voor een uurtarief van 85 euro doen we dat graag voor je. Mail eerst naar hello@studiomayandjune.com om te kijken of er ruimte is in onze agenda en hoe lang we er mee bezig zullen zijn voordat je het ontwerp in de shop koopt.

Past CRANBORNE niet bij jouw visie voor je tuin? Bekijk dan hier onze andere kant-en-klaar tuinontwerpen of ontdek hier de mogelijkheden voor een persoonlijk ontwerptraject. 

meer informatie
BEPLANTINGSPLAN MAYFIELD ~ DROOG & ZONNIG
BEPLANTINGSPLAN MAYFIELD ~ DROOG & ZONNIG
BEPLANTINGSPLAN MAYFIELD ~ DROOG & ZONNIG
BEPLANTINGSPLAN MAYFIELD ~ DROOG & ZONNIG
BEPLANTINGSPLAN MAYFIELD ~ DROOG & ZONNIG

BEPLANTINGSPLAN MAYFIELD ~ DROOG & ZONNIG

€75,00

In augustus en september krijg je korting op de beplantingsplannen! Nog leuker: bij aankoop van 2 beplantingsplannen krijg je 10 euro extra korting.

Wil jij meer bloemen in de tuin? Speciaal voor wie een border wil inrichten of een deel van de tuin bloemrijker wil maken hebben we een aantal beplantingsplannen gemaakt die je kant en klaar kunt aanschaffen om zelf uit te voeren! Een echte STUDIO MAY & JUNE border, maar met een vriendelijk prijskaartje. Het enige wat jij hoeft te doen is de planten aanschaffen en in de grond zetten! En hoe dat moet vertellen we je natuurlijk uitgebreid in de planting guide die je er bij krijgt.

We hebben ook kant-en-klaar tuinontwerpen die je kunt combineren met deze beplantingsplannen!


Bij je beplantingsplan ontvang je de volgende producten:

+ Gelamineerd beplantingsplan voor drie maten borders: 3.00 x 1.00 m, 3.00 x 0.80 m, en 2.50 x 0.80 m.
+ De planting guide: een boekje, geprint op gerecycled papier, met alle instructies, shoppinglist, en onderhoudsadviezen.
+ Moodboard
+ MAY & JUNE bewaarmap  

Nieuw Wil je een ecologische en verantwoorde keuze maken? Bestel het digitale product, dan ontvang je een download in je mail en wordt er géén fysiek product verstuurd. Je bespaart daarmee papier, plastic en brandstof! 

Het kant-en-klaar beplantingsplan gaat binnen 5 werkdagen op de post. Bestellingen vanaf 100 euro worden gratis verzonden.

Over beplantingsplan MAYFIELD
Droge grond en toch mooie planten? Dat kan gewoon! Dit beplantingsplan, genaamd MAYFIELD, heeft met paarse Salvia, zilvergrijze Echinops, gele Achillea en de luchtige paarse Verbena echt een uitgesproken palet met bijzondere kleuren, vormen en texturen. Het is een meer edgy uitvoering van een Engelse tuin en daar hou ik van. En natuurlijk is alles plukproof, precies zoals je van MAY & JUNE gewend bent! 

Uiteraard kiezen we de planten met zorg uit: ze hebben allemaal een belangrijke rol. De één bloeit vroeg, de ander bloeit lang, en weer een ander droogt in zodat er ook in de winter iets te beleven valt. 

Beplantingsplan MAYFIELD is gemaakt voor droge (zand)grond waar de zon de hele dag op staat te branden. Onze zomers worden heter en de grond droger en daarom is het fijn als we planten hebben die daar goed mee om kunnen gaan - of sterker nog: die er van houden! Deze beplanting hoef je (in theorie) nooit meer bij te wateren (scheelt toch weer als je op vakantie bent) want ze groeien allemaal uitstekend op droge grond. Het is dus echt de bedoeling dat je ze zodra ze volwassen zijn met rust laat zodat ze goed wortelen en hun water benedengronds zoeken. Voor de bloembollen in dit plan is het wel noodzakelijk dat je kleimineralen toevoegt aan het plantgat.

Let op: dit is geen beplantingsplan inclusief planten. Deze schaf je zelf aan!

We adviseren je graag!
Weet je niet zeker wat voor type bodem je hebt en welk beplantingsplan geschikt is voor jouw tuin? Of heb je hulp nodig bij het uitzoeken van een beplantingsplan? Stuur ons een mailtje en we kijken met je mee. 

Is MAYFIELD niet helemaal jouw ding? Je kunt hier al onze andere beplantingsplannen bekijken. In onze masterclass Garden Design kun je het ook zelf leren! 

 

meer informatie