OVER MAY & JUNE

MAY & JUNE IS EEN STUDIO DIE WERKT MET ÉÉN MISSIE: MENSEN DE TUIN IN KRIJGEN. DAT DOEN WE DOOR MAATWERK TUINEN TE ONTWERPEN, MAAR OOK DOOR WORKSHOPS TE GEVEN EN IN ONZE WEBSHOP ALLERLEI TOOLS AAN TE BIEDEN DIE JOU HELPEN OM TUINVAARDIGER TE WORDEN. WE GELOVEN MET ONS HELE HART DAT JE TUIN JE BESTE KANS IS OM DUURZAMER TE LEVEN EN IMPACT TE HEBBEN OP HET MILIEU.

Mijn naam is Judith van Lent en ik ben een tuinontwerper die werkt vanuit het hart van Nederland. Het is mijn passie om moderne Engelse tuinen en landschappen te creëren waar mensen de natuur kunnen ervaren door kleur en textuur. Ik groeide op met een vader die eindeloos tekeningen maakte van andermans tuinen - en ze vervolgens tot leven bracht. Als ontwerper en hovenier leerde hij me alles over planten en grond, regen en zon.

Mijn eerste bijbaantje was in het nabij gelegen tuincentrum (dankzij mijn vader), waar ik tijdens de hete zomers planten voorzag van voeding en water. Op mijn zestiende begon ik met werken bij een plaatselijke bloemist. Ik leerde alles over snijbloemen en kleuren en combinaties. Ik zag hoe je deze bloemen tot een kunstwerk kon vormen in een vaas. Ik werd verliefd op dahlia's en rozen. Ik leerde de wijze les dat er altijd bloemen in huis moeten zijn. In mijn jeugd bezochten we elk jaar onze familie in Engeland. Ik denk dat ik in het verkeerde land ben geboren - Engeland heeft een speciaal plekje in mijn hart, en haar tuinen nog meer.

Wat mij betreft is een tuin ook een bloemenwinkel. Het liefst pluk ik alles wat ook maar enigszins overleeft in een vaas. Dat is dubbel genieten! Het liefst zou ik zien dat iedereen een bloemenzee maakt van hun achtertuin, maar ik realiseer me ook dat de drempel soms hoog voelt. Daarom is het mijn missie om mensen te helpen om meer te leren over tuinieren en staat de webshop van MAY & JUNE vol met producten om dat makkelijker te maken.

'WAT MIJ BETREFT MAG ELKE TUIN EEN BLOEMENZEE WORDEN.'

Services
Een tuin laten ontwerpen en aanleggen is een prachtige investering. De ontwerper vinden die precies de stijl begrijpt die jij zo mooi vindt -- dat maakt het nog tien keer beter. Ik maak niet alleen een ontwerp voor je waar je tuin groter, mooier en de ruimte efficiënter van wordt, maar ik ga vooral ook aan de slag met een beplantingsplan dat het spannend en verrassend maakt. Ik hou van luchtige tuinen waar het draait om de levende materialen. De vormen en materialen zijn de basis, maar met vaste planten, bollen en een- of tweejarigen wordt het pas écht leuk.

Wat ik voor je kan doen? Ik maak graag een compleet ontwerp voor je, maar je kunt mijn hulp ook inroepen als je advies nodig hebt om de puntjes op de i te zetten, of wanneer je een beplantingsplan wilt hebben voor een bestaand ontwerp of border.

De kosten van een ontwerp baseer ik op de omvang van de tuin. Het gaat vrijwel altijd om een all-in prijs. Hiervoor ontvang je een heel compleet eindproduct, inclusief volledig beplantingsplan, onderhoudsadviezen en shoppinglist. Een offerte voor een ontwerp maak ik graag na een belletje om wat meer te bespreken.


Ik heb tot de zomer van 2021 helaas geen ruimte voor nieuwe ontwerp projecten. Voor consults heb ik wel ruimte! Zodra er weer beschikbaarheid is voor maatwerk projecten kondig ik dit aan in de nieuwsbrief en op Instagram. En voor de doe het zelvers: koop mijn lespakket Garden Design voor thuis of boek een consult!
tuinontwerp

Maatwerk tuinontwerpen door de studio
voor individuele projecten. 

MAY & JUNE to go

Kant en klare tuinontwerpen en beplantingsplannen die je in de shop kunt kopen om zelf direct toe te passen in je tuin.

consultancy

Een paar uur van onze tijd om alles te vragen wat je wil, zowel online als op locatie.

workshops

Over pluktuinieren, voor de beginner en de echte liefhebber.

Tuinontwerp
Een tuin from scratch ontwerpen. Het canvas leeg maken en opnieuw beginnen, misschien met de elementen die we niet willen verliezen uit de oude tuin, maar altijd met een nieuwe, blanco blik op de ruimte.

Na een kennismakingsgesprek en een rondje door je tuin sluit ik me op, samen met m'n boeken en botanische encyclopedieën, om tot een ontwerp te komen dat past als een goede jas. Een ontwerp dat een plek geeft aan je wensenlijstje, aan dingen waarvan je misschien niet eens wist dat je ze wenste, waarin de verhoudingen kloppen en de materialen goed gekozen zijn. In een moodboard zie je waar ik naartoe wil, en een tekening geeft een extra dimensie aan die visie. In een presentatie gaan we hierop door en mag je verbeteringen aangeven.

Na die correctieronde lever ik een definitief ontwerp aan, en werk ik verder aan een beplantingsplan. En dat laatste - dat is het leukste van de hele rit, want met planten komt alles tot leven. In een tekening zie je precies omschreven en uitgebeeld waar wat komt, wanneer het bloeit, waar je ze koopt, hoe je het verzorgt, of er gescheurd, gestekt of gerooid moet worden, en wat dat dan betekent. Met dat plan en de tekening kun je een partij vragen om de uitvoering te doen.

En weet je wat het beste is van dit hele verhaal? Ik doe het moeilijke denk- en puzzelwerk, en jij hoeft alleen maar ontzettend te genieten van het eindresultaat. Zie je het al voor je?

Consultancy 
Het is een duur woord, maar consultancy is niets meer dan je mijn tijd en kennis geven zodat je zelf verder kunt werken aan je eigen tuin of buitenruimte. Het is goedkoper dan een heel ontwerp, en dus goed geschikt voor mensen met een kleiner budget (maar die wél de wil en zin hebben om zelf de rest uit te werken), of voor wie het sowieso graag zelf wil doen en gewoon een zetje in de goede richting nodig heeft.

Consults doe ik zowel live als via videobellen. Op locatie moet het binnen een uur rijden van Woudenberg zijn (er zijn reiskosten aan verbonden), maar elke andere uithoek van Nederland en België kan ik via de wondere wereld van het internet alsnog bereiken.

+ 125 euro inclusief btw per uur online en 165 euro inclusief btw per uur op locatie
+ ruimte voor 4 consults per maand
+ voor iedereen die expertise nodig heeft om een start te maken, puntjes op de i te zetten, maar ook voor professionals met de wens een (pluk)tuin aan te leggen of uit te breiden
+ je ontvangt geen plan of product na afloop, de uitwerking is aan jou


Neem contact op om een consult te plannen, of boek er direct een via de shop.