VEELGESTELDE VRAGEN

 Veelgestelde vragen over de masterclass en e-learning producten 

+ Hoe groot moet mijn tuin zijn om mee te doen aan de GROW ALONG e-course?
Elk formaat tuin voldoet. Je moet ruimte hebben om ergens eenjarige zaden te kunnen zaaien, maar dat kan al op een vierkante meter, of tussen je vaste planten door. Dat bespreken we ook uitgebreid in het e-book over Pluktuinieren!

+ Kan ik ook meedoen aan de GROW ALONG e-course als ik alleen een balkon heb?
Een balkon op het zuiden of zuidwesten is warm genoeg om in potten te kunnen zaaien. 

+ Is de masterclass Garden Design geschikt voor hele kleine of hele grote tuinen?
Het korte antwoord is 'ja', want de principes zijn voor elk formaat hetzelfde. Maar een grote tuin brengt wel andere uitdagingen met zich mee. Je kunt altijd nog een consult boeken nadat je zelf een ontwerp hebt gemaakt, dan kijken we met je mee naar de flow en indeling. 

+ Hoe zien de printboekjes er uit? Zijn het echt boeken?
Nee, het zijn de e-books, maar dan geprint. Het zijn eerder schriftjes, met een softcover. De e-books zijn kort en overzichtelijk zodat je niet veel theorie hoeft te lezen om aan de slag te kunnen.

+ Waar vind ik de e-book versie van mijn gekochte printboekje?

De link naar je download staat op de eerste pagina van je boekje, bij het voorwoord. Onze mail komt helaas regelmatig in de spambox terecht, dus als je een mailtje verwacht is het handig om je spam even te checken.

+ Kan ik nog een printversie krijgen als ik al een e-book heb besteld?
Zeker! Bestel de printversie en vermeld in de opmerkingen het ordernummer van je e-book, dan krijg je het aankoopbedrag van het e-book terug.

 Veelgestelde vragen over kant en klare ontwerpen en beplantingsplannen 
 

+ Waarom maak je kant en klaar ontwerpen en beplantingsplannen?
Als tuinontwerper zit het me dwars dat er zoveel rijtjestuinen bestraat blijven. Ik wil graag laagdrempelig ontwerpen aanbieden die ervoor zorgen dat men gemotiveerd raakt om met hun tuin aan de slag te gaan. Een op maat gemaakt ontwerp is soms gewoon te ingewikkeld of te duur, en deze kant en klaar producten gaan er voor zorgen dat een écht groene en unieke tuin voor veel meer mensen bereikbaar wordt. 

+ Wat kan ik verwachten van een kant en klaar ontwerp?
Je ontvangt als product alles wat een klant normaal gesproken ook bij een maatwerk ontwerp krijgt. Je krijgt een mooie bewaarmap met de (gelamineerde) tekeningen en de planting guide met shoppinglist, instructies en onderhoudsadviezen. Het is een heel compleet product waar je direct zelf mee aan de slag kunt. 

+ Kan ik een beplantingsplan door jou laten aanpassen?
Dat kan binnenkort! We kunnen het ontwerp aanpassen naar het formaat van jouw tuin (binnen bepaalde kaders). We passen het ontwerp zelf niet aan, we maken het alleen helemaal passend voor de indeling van jouw tuin. 

+ Kan ik beplantingsplannen met elkaar combineren of uitbreiden?
Zeker! Je kunt verschillende plannen in één tuin combineren (dat is het fijne van een samenhangende stijl) of je breidt één plan uit naar een nog grotere border. Elk beplantingsplan heeft een tekening voor drie maten: 3 bij 1 meter, 3 bij 0,80 meter, en 2,50 bij 0,80 meter. Je kunt ze ook verdubbelen natuurlijk. 

+ Moet ik echt specifiek de beplanting kiezen die in jouw plan staat?
Het liefst natuurlijk wel. Ik heb bij bepaalde planten ook alternatieven genoemd zodat je een plan b hebt wanneer je een plant niet kunt vinden. Ik kies juist planten die niet zo standaard zijn en soms is het even zoeken, maar dan is de beloning nog groter! Vervang dus bij voorkeur niet zomaar een plant voor iets anders, dan verliest het plan natuurlijk z'n waarde. Vraag het desnoods eventjes als je er niet uitkomt.

+ Hoe duur is de beplanting voor een gemiddelde border?
Als het alleen om vaste planten gaat kost een border ongeveer 25 - 35 euro per m2. Het verschilt hoeveel planten er in gaan, maar dat is altijd ergens tussen de 5 en 10 planten per m2. Een plant in een P9 potje kost bij een kweker rond de 2,50 - 3,50 (tenzij het een heel exclusieve soort is, Helleborus kan soms wel 12,50 zijn bijvoorbeeld). Voor een border van 3 bij 1 meter ben je ongeveer 120 - 150 euro kwijt (maar pin me er niet op vast).

+ Doe je ook maatwerk?
Zeker. Je kunt hier alle informatie vinden over de maatwerk studio.


 Veelgestelde vragen over workshops
 

+ Wanneer krijg ik de informatie over mijn geboekte workshop?
Uiterlijk een week van tevoren stuur ik je een e-mail met alle info die je nodig hebt zoals locatie, tijd, bereikbaarheid etc. 

+ Hoe bestel ik tickets voor meerdere personen?
Je kunt voor zoveel personen boeken als je wil (zolang de voorraad strekt), maar ik ontvang wel graag de namen en e-mailadressen van deze personen zodat ik ze de info kan sturen voorafgaand aan de workshop. Dit kun je doen door de namen in te vullen bij de opmerkingen bij de kassa.

+ Wat als een workshop nog 1 plek heeft maar ik wil graag met iemand anders deelnemen?
Neem even contact met me op, dan kan ik kijken of we nog een extra plekje kunnen toevoegen zodat je alsnog samen kunt komen.

+ Hoe kan ik een workshop ticket annuleren?
Tot vier weken vóór de workshop kun je gratis annuleren en ontvang je je betaalde kosten terug. Daarna is dit helaas niet meer mogelijk. Je mag wel je ticket overdragen of doorverkopen aan iemand anders, geef dan even de naam + e-mail van die persoon door!

+ Kan ik ook twee verschillende workshops op één dag volgen?
Uiteraard! Als er meerdere gepland staan op één dag kun je voor beiden een ticket kopen.

+ Voor welk niveau is de workshop Pluktuinieren?
Het is echt instap niveau, maar mensen die al langer tuinieren vinden het ook heel leerzaam heb ik gehoord! Het is in ieder geval heel erg geschikt voor newbies en beginners.Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact op!